Kiemelkedő versenyeredmények

Kiemelkedő versenyeredmények

A „Ki a mester kétkeréken?” és a Kerékpáros Iskola Kupa megyei döntője

2022. április 21. Eger

Néhány év kihagyás után ismét megrendezésre került Egerben a biztonságos közlekedésre nevelés kiemelkedő fontosságú, országos döntővel záródó két versenye. Mindkét megmérettetésre a járási kapitányságok területein lezajlott vetélkedőkön első, vagy első két csapata kvalifikálta magát, összesen 25 tanuló. Iskolánkat a „Ki a mester kétkeréken?” versenyen Helli Zoé 5.a, valamint Varga Ábel 4.a, míg a Kerékpáros Iskola Kupán Németh Kata 8.b és szintén Varga Ábel képviselte. Ábel mindkét kategóriában nevezhetett életkorából fakadóan. Számunkra, katolikus-keresztény elhivatottságunkból fakadóan, különösen fontos a teremtett világ, így legfőképpen az emberi élet védelme. Ezért is áll kiemelt helyen iskolánk pedagógiai programjában a közlekedésre nevelés. Ez a verseny is bizonyította, hogy nem érdemtelenül.
A diákoknak két területen kellett helyt állniuk. Először egy kiemelkedően nehéz ügyességi pálya várta a versenyzőket. Szándékosan volt magas a nehézségi foka, hiszen az országos döntőben is komoly kihívást jelentő pályát kell majd teljesíteni a gyerekeknek. Ezt követően a főkapitányság dísztermében a KRESZ elméleti tudásukról adtak számot a diákok, akiknek egy 25 kérdésből álló teszt feladatlapot kellett minél kevesebb hibaponttal kitölteni.

A versenyek végeredménye a következő lett:

Kerékpáros Iskola Kupa

Csapat I. hely: Varga Ábel és Németh Kata

Fiú egyéni I. hely: Varga Ábel

Leány egyéni II. hely: Németh Kata

Ki a mester két keréken?

Csapat I. hely: Varga Ábel és Helli Zoé

Fiú egyéni I. hely: Varga Ábel

Leány egyéni I. hely: Helli Zoé

A Kerékpáros Iskola Kupa országos döntőjében Heves megyét fogja képviselni Varga Ábel, ami Bács-Kiskun megyében kerül majd megrendezésre május közepén.
A „Ki a mester kétkeréken?” országos döntőjébe jutott és Heves megyét képviseli majd a Varga Ábel, Helli Zoé összeállítású csapat. A verseny Egerben kerül megrendezésre.

Szívből köszönjük Szabó János tanár úr kiemelkedő felkészítő munkáját, mely ezeket a nagyszerű sikereket megalapozta. Bizonyára büszkén tekint le most tanítványaira, gondolván, hogy ismét megérte a befektetett hatalmas munka.

Gratulálunk az iskolánkat képviselő versenyzőknek a dicsőséges eredményekért és sok sikert kívánunk az országos döntőben.

Nagy István
Reál munkaközösség vezetője