Szabó János Regionális Közlekedésismereti Emlékverseny

Szabó János Regionális Közlekedésismereti Emlékverseny
Maklár, 2022. szeptember 17.

Szabó Jánosról, iskolánk idén elhunyt pedagógusáról lett elnevezve az a regionális közlekedésismereti verseny, melyet hosszú évekkel ezelőtt Ő hívott életre és 2022. szeptember 17. napján, szombaton került megrendezésre Makláron.
A vetélkedés megszervezését ebben az évben is a Heves Megyei Balesetmegelőzési Bizottság részéről Erdélyi Róbert alezredes vállalta magára, melyben Maklár Község Önkormányzata, polgármestere, valamint Füzesabony Város Önkormányzata, polgármestere segítette.
Idén is négy megye diákjai mérték össze tudásukat ezen az országos szinten is egyedülálló megmérettetésen. Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és természetesen Heves megye diákjai vetélkedtek a délelőtt folyamán. Az a tény pedig, hogy a szeptember 24-27. napjáig tartó horvátországi Európa bajnokságra utazó négy fős magyar csapatból hárman is itt voltak Makláron, önmagáért beszél.
Az öt korcsoportban 46-an adták le nevezésüket a közlekedésismereti versenyre. Heves megyét a maklári Szent István Általános Iskola és a füzesabonyi Széchenyi István Katolikus Általános Iskola diákjai képviselték.
Forgószínpad szerűen folyt a megmérettetés, elméleti tesztlap kitöltése, ügyességi-, majd szabályossági pálya várt a diákokra. A feladatokat mindenki eredményesen teljesítette.

Iskolánk diákjai szép eredményeket értek el, melyek a következők voltak:

4. osztály
4. Bocsi Ádám 4.a
5. Bara András 4.b
6. Eperjesi Balázs 4.b
7. Szedlák Endre 4.a

5. osztály
1. Varga Ábel 5.b

6. osztály
2. Helli Zoé 6.a
4. Németh Gergő 6.a
5. Bocsi Bence 6.a

7. osztály
4. Bocsi Kende 7.a
5. Gál Luca 7.a

A balesetmegelőzési bizottság a dobogósokat támogatta érem, oklevél és ajándékutalvány formájában. Maklár Község Önkormányzata a helyezetteknek ajándékokat és a versenyzőknek, kísérőknek az ebédet biztosította. Füzesabony Város Önkormányzata, polgármestere pedig a 4-6. helyezettek részére ajándék utalványokat, valamint a füzesabonyi diákoknak a frissítőket ajánlott fel, összesen 60.000 Ft értékben.
Köszönjük a támogatók felajánlásait, mellyel kiemelkedően emelték a verseny színvonalát.

Nagy István
fizika-technika szakos
felkészítő tanár

 

Kattintson a galériában lévő képek megtekintéséhez!