60 év-60 perc-60 kérdés – Vetélkedő

 

  1. október 4-re meghirdetett versenyünkön 24 diák vett részt. A verseny célja, hogy diákjaink számos kompetenciáját fejlesztve, egy kellemes délutánt töltsenek el együtt. A nyolc csapat sorsolás alapján alakult ki. Mindegyik csoportban volt egy alsós és két felsős diák.

Iskolánk névadója és a Magyar Tudományos Akadémia kapcsolatára építve, különböző tudományterülettel kapcsolatos kérdéseket kaptak a tanulók.

A diákok körében népszerű szavazógépes kvízjáték most is nagy sikert aratott. A 30 kérdésből álló feladatsor tartalmazott történelmi, egyházi és természettudományi kérdéseket is. Nagy hangsúlyt kaptak a magyar feltalálókkal és magyar Nobel- díjasokkal kapcsolatos feladványok.

Gyakorlati feladatként az MTA épületéről készített fotót kellett kirakniuk a gyerekeknek. Ezt a feladatot nagyon gyorsan megoldották a csapatok és majdnem minden csapat fel is ismerte a képről az épületet.

A harmadik feladatban a füzesabonyi születésű Belon Gellért püspök püspöki jelmondatát kellett megfejteni egy kódfejtő játékban. A szokatlan feladat egy kicsit nehéznek bizonyult, de voltak csapatok, akik nagyon ügyesen megoldották.

Az utolsó feladat egy interaktív játék volt, amelyben a gyorsaság is fő szerepet kapott.

Összességében nagyon jól érezték magukat diákjaink. A leginkább az tetszett nekünk, hogy a közel másfél órás játék végén azt mondta egyik diákunk, hogy „Már vége is van?”.

Reméljük sok élménnyel és új ismerettel gazdagodva tértek haza a tanulók. Ismét bebizonyították, hogy különböző korú, egymást nem, vagy nagyon kevéssé ismerő gyerekek milyen jól tudnak együtt, csapatban dolgozni.

A verseny szervezői: Izsold Lászlóné, Ötvösné Perge Edit, Nagyné Deli Mónika