Adventi témahét

2017. december 11-én a Széchenyi István Katolikus Általános Iskola alsó tagozatos tanulói izgatottan siettek a Művelődési Házba. A füzesabonyi székhelyű DS Smith Packaging Kft. kellemes meglepetést szerzett a gyerekeknek Mikulás alkalmából.

Lázás Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő című művéből készült mesejátékot tekintették meg a Pinceszínház előadásában. A tanulók nagyon jól szórakoztak a színvonalas előadáson. Ráadásul a program végén minden tanuló kis édességcsomagot kapott. Osztályonként pedig igényesen összeállított, kézműveskedéshez használatos anyagokkal lettek gazdagabbak.

Köszönet a kedves meglepetésért!

Dr. Szűcs Attiláné

osztályfőnök

Betlehemkészítő verseny

A Betlehemkészítő versenyre 26 db szebbnél szebb Betlehemet készítettek iskolánk tanulói. A legszebbek díjazásban részesültek, valamint az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpontban is kiállításra kerültek.

Erről a programról részletesen beszámolunk az eseményeknél. A fényképek a galériában megtekinthetők.

 

Ötvösné Perge Edit

osztályfőnök, hitoktató

 

Luca napi vásár

Több osztály ellátogatott a Pöttömke Óvoda és Bölcsőde által szervezett Luca-napi vásárra, ahol örömmel megtekintették és vásároltak tanulóink azokból a kézimunkákból és karácsonyi díszekből, melyet a gyermekek és a felnőttek készítettek.

 

Kézműves foglalkozások

  • A Városi Könyvtár az idén is meghívta napközis csoportjainkat adventi kézműves foglalkozásra. Ezen a délutáni programon a gyerekek karácsonyi diót, rénszarvas díszt, karácsonyfát, csillag hűtőmágnest és tobozdíszt készítettek, valamint két karácsonyi rajzfilmet is megtekintettek. A fényképek a galériában megtekinthetők.
  • Az alsó tagozatos tanulók a délelőtti kézműves foglalkozásokon az osztályfőnökök irányításával nagyon szép karácsonyi díszeket, angyalkákat készítettek. Ezeket kiállítottuk az iskola aulájában, majd az utolsó tanítási napon haza is vihették a gyerekek.
  • Az adventi témahét egyik programja volt a mézeskalács – sütés szülőkkel együtt.

Eger Advent fényei – December 18-án és 19-én több osztály megtekintette az egri karácsonyi díszkivilágítást, és a Dobó téren lévő 5 m átmérőjű karácsonyfadísz-gömböt is. Két osztály az Agria moziba szervezett még programot, ahol egy animációs filmet néztek meg. Másik két alsós osztály pedig az Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpontban kiállításra került Betlehemeket csodálta meg, valamint a Dobó téren felállított színpadon egri iskolások zenei műsorát hallgatta meg.

 

Alsós munkaközösség