Alsós versenyek április, május

Megyei környezetismereti-környezetvédelmi verseny: A Föld Napja

Alsós munkaközösségünk már negyedik alkalommal rendezte meg környezetismereti-környezetvédelmi vetélkedőnket a Föld Napja alkalmából 3. és 4. osztályos tanulók részére. Örömmel láttuk, hogy az idén még több csapat nevezett be versenyünkbe: Apc, Besenyőtelek, Dormánd, Gyöngyös, Kál, Kompolt, Mezőtárkány, Tenk, Füzesabony Teleki és Széchenyi csapatai.

DSC09001A verseny napján izgalommal telve érkeztek a gyerekek. Igazgató úr köszöntő szavai után nagy lelkesedéssel láttak hozzá a feladatokhoz, ügyesen dolgoztak. 10 feladattal kellett megbirkózniuk: 1.) csapatnév kitalálása és csatakiáltás írása, előadása a többieknek és a zsűrinek, 2.) találós kérdések megfejtése, 3.) TOTO a Földről és a Föld napjáról, 4.) az Erdő fohászának kiegészítése, 5.) szelektív hulladékgyűjtés, 6.) képfelismerő, 7.) felkészülés egy képzeltbeli bükki túrára, 8.) szókereső rejtvény, 9.) élőlényekkel kapcsolatos szólások, közmondások és magyarázatuk egyeztetése, 10.) puzzle a Földről. Jó hangulatban telt a délelőtt, mindenki próbálta a lehető legtöbbet kihozni magából. Nem is maradt el az eredmény, hisz a csapatok között igen kis pontkülönbségek voltak. S még az utolsó előtti feladatnál sem lehetett tudni, hogy ki lesz az első!

Végül a győztesek kupáját a gyöngyösiek vihették haza. Mi, széchenyisek a dobogó második fokára állhattunk: Bánik Bianka 4.b, Eperjesi Zsófia 3.b, Bocsi Bálint 3.a, Zug Gábor 4.a, harmadik pedig a kompolti csapat lett. Ezúton is szeretnénk megköszönni a zsűritagok munkáját, akiknek nem volt egy szabad percük sem: minden feladat után javítottak és zsetonokat osztottak. A zsűri tagjai: Engel Tiborné, Kladiva Imréné (nyugdíjas pedagógusaink), Szemenyei Péter atya, Szegediné Lőkös Ildikó (Duropack Strapack Kft.) és Szabó Zsófia (ÁNTSZ).

075      081

Verseny eredmények

Ragó Marcell 2.b osztályos kisdiákunk számos versenyen jeleskedett: a Zrínyi Ilona matematika versenyen 4. helyezést, a Mozaik Kiadó Környezetismeret tantárgyból megrendezett tanulmányi versenyén országos 9. helyezést, valamint a Bendegúz Gyermek Akadémia Tudásbajnokság megyei döntőjén 1. helyezést ért el  anyanyelv tantárgyból. Az országos döntőre Szegeden 2014. május 24-én kerül sor.

Zug Máté (2.b) a TEKI-TOTÓ Országos levelező matematika tanulmányi versenyen arany fokozatot ért el.

Bocsi Dóra Veronika (1.a) a káli hangos olvasási versenyen 1. osztályos kategóriában 1. helyezést, a  BENDEGÚZ Gyermek és Ifjúsági Akadémia XV. Nyelvész tanulmányi versenyének megyei fordulóján pedig 4. helyezést ért el.

Szabó Kinga (4.a) a káli Megyei Hangos olvasási versenyen 4. osztályos kategóriában 3. helyezést ért el.