Angliai tábor 2015

Tanulmányi kirándulás Angliában 2015. július 5-11.

1. nap Barokk csoda
Délelőtt indulás Budapestről. Városnézés Ausztria legszebb barokk városában, Schardingben. Séta a Palotaparkban, a Főtéren és a Duna partján.

 

2. nap Dickens Angliája
Átkelés Angliába a Csalagúton. Városnézés Dickens városában, Rochesterben.Látogatás Dickens World-ben: különleges utazás a Viktoriánus korba, ahol Dickens alakjai kalauzolnak körbe a XIX.századi Angliában.
Dickens-World-Courtyard
3. nap London felfedezése
Westminster-negyed: Parlament,Big Ben,Whitehall:Lovastestőrség laktanyája,Downing Street 10, zenés őrségváltás a Buckinhgam Palotánál,St. James’ Park, The Mall, Piccadilly Circus,Soho, China Town,Trafalgar tér,National Gallery, Madame Tussaud’s Panoptikum, London Eye.
buckingham-palace-GETTY
4. nap Cambridge
Utazás a híres angol iskolavárosba. Látogatás a világhírű King’s College-ban. Feladatlapok segítségével ismerkedünk meg az egyetemi múzeum kincseivel.Séta a Cam folyó partján.
Cambridge_Peterhouse_OldCourt
5. nap Múzeumi séta
A páratlan gyűjteménnyel rendelkező British Museum megtekintése.Vásárlási lehetőség az Oxford Street-en.Barangolás a Covent Garden-ben, majd a City-n áthaladva séta a Tower körül.
British-Museum-Photo8
6. nap Az angol nyelv napja
Látogatás Greenwich-be, a Hajózási Múzeum megtekintése és séta a kikötőben. Utazás London legmodernebb metróján, a Dockland  Light Railway-en a Temze partjára. Tanulmányi látogatás Shakespeare színházában, a Globe-színházban. Az angol nyelvű különórán megismerjük Shakespeare munkásságát, a korabeli irodalmi életet és a világ leghíresebb színházát.
L
7. nap
Utazás Belgiumon, Németországon és Ausztrián keresztül Budapestre.