Tanulmányút Angliában

 

Iskolánk diákjaival és tanáraival július első hetében nekivágtunk, hogy felfedezzük Anglia szépségeit, rejtelmeit. Kis csapatunk autóbusza vasárnap reggel 10 órakor indult útnak Budapestről, majd a Csalagúton átkelve hétfő délelőtt érte el Anglia partjait.
Hosszú és fárasztó buszozás után az első angliai kisváros, melyet meglátogattunk Rochester volt, Charles Dickens szülővárosa. A Dickens World-ben megismerkedtünk a korabeli Anglia életével és Dickens munkásságával.
Este érkeztünk meg az All Hallows Holiday Parkba, ahol elfoglaltuk a kényelmes mobil home-okat. A következő napok zsúfolásig voltak szebbnél-szebb látnivalókkal. Ellátogattunk Cambridge-be és Greenwich-be is. Ki nem maradhattak London nevezetességei, mint a Nemzeti Galéria, a British Múzeum, a Parlament épülete, a Big Ben, a Tower Bridge és a Picadilly Circus. A bátrabbak gyönyörködhettek a főváros panorámájában a London Eye-ról. Láthattuk a Buckingham Palota előtti őrségváltást és a szerencsésebbek még a Királynőt is, családja körében. Shakespeare Globe Színházában egy dráma óra aktív szereplőivé váltak diákjaink. Madame Tussaud viaszmúzeumában híres történelmi személyiségekkel, sportolókkal, színészekkel és sztárokkal fényképezkedtünk.

Bocsiné Bálint Ágnes
táborvezető


A diákok élménybeszámolói

Casarini Fanny:
Életem eddigi legjobb tábora volt. Nagyon jól éreztem magam. A mi iskolánkból nem jöttek túl sokan, ennek ellenére egy remek társaság voltunk.
Budapestről busszal indultunk Angliába. Hosszú és fárasztó utat kellett megtennünk, de teljesen megérte. Minden egyes programot élveztem, de ha választanom kellene, hogy melyik volt a kedvencem, akkor az a London Eye lenne. Az óriáskerék előtt álló hosszú sor ellenére igen hamar sorra kerültünk. Egy kabinba befért mind a 27 ember. Amikor felértünk a tetejére csodálatos kilátás tárult elénk. London nevezetességeit felülről is megcsodálhattuk.
Rengeteg élménnyel tértem haza, amikre még nagyon sokáig szívesen fogok emlékezni.

Godó Balázs:
A szállás és a programok nagyon jók voltak,egyes programokra viszont több időt kellett volna szánni. A város másodjára is tetszett. Az időjárás szokatlanul jó volt. Az ellátás és az idegenvezetés megfelelő volt. A társaság remek volt, biztosította a jó hangulatot! Ismét sok remek élménnyel és mesélnivalóval tértem haza. Ha jövőre is esélyt kapok arra,hogy részt vegyek a tanulmányi kiránduláson akkor semmiért sem hagynám ki.