Angliai tábor

Kedves Diákok!

Angliai nyári táborunk 2014. június 22-28-ig tart. (vasárnap-szombat)

Utazás: autóbusszal (légkondicionálás, DVD)

Szállás: mobil home-okban

1.nap: Délelőtt indulás Budapestről. Városnézés Ausztria fővárosában, Bécsben (Stephansdom,Graben, Hofburg).Utazás Németországon és Belgiumon keresztül.

Graben Bécs

Graben Bécs

2.nap: Átkelés Angliába a Csalagúton. Reggel városnézés Sussex legeredetibb kisvárosában, Rye-ban. Látogatás az Ypres Tower-ben található múzeumban. Utazás a legutolsó (1066-os) partraszállás városába, Hastings-be, séta a tengerparton.

rye sussex    Hastings Beach 2005

Rye, Sussex                                             Hastings

3.nap: Westminster-negyed:Parlament, Big Ben, Whitehall:Lovastestőrség laktanyája, Downing Street 10, zenés őrségváltás a Buckingham Palotánál, St.James’ Park, The Mall, Piccadilly Circus, Soho, China Town, Covent Garden, Trafalgar tér, látogatás a National Gallery-ben.

buckingham-palace-GETTY

Buckingham Palota

4.nap: Délelőtt látogatás a híres londoni futballcsapat, a Chelsea stadionjában. A csapat múzeumának megtekintése, majd stadiontúra az öltözőktől a lelátókig. Délután a páratlan gyűjteménnyel rendelkező British Museum megtekintése, majd  szabadprogram és vásárlási lehetőség az Oxford Street-en.

chelsea   Oxford_Street_December_2006

Chelsea                                                  Oxford Street

5.nap: A kora középkori Southwark Katedrális megtekintése után vásárlás az angol termelők áruit kínáló Borough Market-ban. Séta a Golden Hinde-Globe Színház-Millennium Bridge-Szent Pál Székesegyház útvonalon a City-be. Látogatás a Bank of England múzeumában, ahol egy valódi aranytömböt is megfoghatunk.

Southwark14

Southwark Katedrális

6.nap: Reggel utazás Greenwich-be, látogatás a National Maritime Museumban, majd rövid szabadidő a kirakodóvásárairól híres Greenwich Market standjainál. Hajózás a Temzén a megújult Docklands területén keresztül. Délután látogatás a londoni Tower-ben (koronaékszerek, vesztőhely, fegyvergyűjtemény), majd séta a világ leghíresebb hídján, a Tower hídon. Este indulás haza, átkelés a Csalagúton.

greenwich   grand-mercure-docklands

Greenwich                                        Docklands

Tower-of-London   POLICE Lift 141980

Tower of London                                     Tower Bridge

7.nap: Utazás Belgiumon, Németországon és Ausztrián keresztül. Érkezés Budapestre az esti órákban.