Egészségnevelési verseny alsó tagozatosoknak

Iskolánkban hagyomány, hogy novemberben megrendezzük az alsósoknak az „Egészségnevelési versenyt”. Idén november 28-án, délután került rá sor.

Hat osztályból érkeztek a négy fős csapatok.

Először az egészséges életmódot mutatta be Bernard maci a gyerekeknek egy vidám kisfilmen keresztül. Ezután kezdődött a kilenc játékos feladatból álló vetélkedő.

Az első megmérettetés, (egy nyuszi elvezetése a labirintuson keresztül a répához) a másodikosoknak is nagyon tetszett. Majd a fogkeféket helyes sorrendbe rakva kialakíthatták a fogápolás szót. Ezután több gyümölcsökkel kapcsolatos feladat következett. Nagyon izgalmas volt a befőttek cimkéinek megfejtése és a kakukktojás megtalálása. Ügyesen keresték meg az elveszett magánhangzókat a kis versikékből. Minden csapat előadta a megfejtett csatakiáltását. A kitalált közmondások jelentését főleg a negyedikesek magyarázták kisebb társaiknak. A puzzle kirakásában a harmadikosok jeleskedtek. Végül a rejtvény megfejtésével is megbirkóztak a csapatok.

Amíg a zsűri értékelt, megtanultuk a fogmosó dalt.

Nagyon örültünk, hogy Telekes Lászlóné Erzsike tanító néni, kedves nyugdíjas kolléganőnk elfogadta meghívásunkat a zsűri szerepére.

Tőle tudtuk meg, hogy nagyon szoros volt a verseny.

Végül a 4.b csapata érte el az 1. helyezést.

A csapat tagjai:

Bánik Balázs

Bárdos Hermina

Kaló Gréta

Telekes Klaudia

 

Gratulálunk nekik és a többi versenyzőnek is!

 

Minden tanuló kapott ajándékot. Az eredményhirdetés után még ivólével és szendvicsekkel is meg tudtuk vendégelni a 24 kis tanulónkat.

Nagyon jó hangulatban telt ez a délután. Búcsúzás közben többen jelezték, hogy jövőre is szeretnének újra versenyezni.

Remélem, ez a vetélkedő is hozzájárult, hogy egészségesebben éljenek kis diákjaink.

 

Czakóné Püspöki Ilona

tanárnő