Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

A Magyar Katolikus Püspöki Kar felkérte az Országos Lelkipásztori Intézetet, hogy segítse az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” imakezdeményezést, hogy Magyarországon is minél több gyermek be tudjon kapcsolódni ebbe a közös imádságba.

E kezdeményezés szerint 2018 október 18-án, helyi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Ebbe a kezdeményezésbe iskolánk is bekapcsolódott. Az előimádkozók az iskolarádión keresztül kezdték el az imákat, míg az osztálytermekben lévő gyermekek pedig folytatták azokat. Csütörtök lévén a „Világosság rózsafüzérét” imádkoztuk. A tanulók segítségként fénymásolt lapokon, illetve kivetítőkön követhették az adott imákat és a kezükben lévő rózsafüzéreken számolhatták, hogy melyik tizedben és hol járunk.

Előző vasárnap a szentmisén meghívtuk a nagymamákat, hogy jöjjenek el az iskolába és segítsenek nekünk a rózsafüzér imádkozásában. A nagymamák örömmel jöttek el és szeretettel tanították nekünk ezt az imaformát. Felemelő érzés volt!

E kezdeményezés 2005 nyarán indult el Venezuelából és azóta elterjedt szerte a világon. Kiinduló gondolata az a Szent Páter Piótól származó idézet volt, miszerint, „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”. Ez az alkalom ebben a formájában októbernek, mint a Rózsafüzér hónapjának kiemelt hangsúlyt adott.

                                                                                  Nagy Péter és Ötvösné Perge Edit hitoktatók