Énekóra a Muzsikás együttessel

Rendhagyó összevont iskolai énekóra a Muzsikás együttessel

2013. november 22-én iskolánkba érkezett a közismert Muzsikás együttes.

muzsikas

A zenekar tagjai (Sipos Mihály, Porteleki László, Éri Péter és Hamar Dániel), akik a magyar népzene nemzetközi, sőt világhírű képviselői, immár 40 éve együtt zenélnek, és számos díj és kitüntetés birtokosai.  Zenéjük a hagyományos népzenét és a 20. századi magyar komolyzenét ötvözi. Fellépéseik során beutazták Európa összes országán túl Észak-Amerikát, Ausztráliát, Új-Zélandot, valamint zenéltek Japánban és Dél-Afrikában is.

Hitvallásuk  a következő:

„Köztudott, hogy a zenei nevelést nem lehet elég korán kezdeni, Kodály tréfás/komoly megállapítása szerint a legjobb már kilenc hónappal a születés előtt. A zenei élményhez jutás, az éneklés, a zenetanulás, a zene befogadásának képessége jótékony hatású nem csupán az általános műveltségi szint emeléséhez, hanem a testi-lelki harmóniához is. Kimutatták, hogy a rendszeres zenei élmény a fegyelmet, a koncentráló képességet és a teljesítményt is fokozza. „

Vendégeink egy programsorozatba kezdtek, melyet Rendhagyó összevont iskolai énekórának neveztek el. Ennek értelmében járják az országot, ahol fellépéseikkel fantasztikus hangulatot teremtenek. Ez nálunk is így volt, diákok és pedagógusok egyaránt remekül érezték magukat. Köszönjük nekik!