Fogászati vetélkedő

November a fogászati hónap. November 24-én iskolánk 3-4. osztályos tanulói 4 fős csapattal vettek részt a fogászati vetélkedőn. Nagyon fontos a tanulók figyelmét a helyes fogápolásra felhívni. A köszöntő után először az iskolavédőnő Csirmaz- Simon Tímea levetítette a Holló Együttes” Mosoly Manó” című filmjét. A gyerekek körében nagy sikert aratott a Manó. Így játékos és tréfás formában jutottak ismeretekhez. A vetélkedőn sok érdekes, kreatív feladatokban mérték össze tudásukat. Volt TOTÓ, igaz-hamis állítások, szavak mondatokká fűzése; szógyűjtés, szókincsfejlesztés, képek ragasztása a megfelelő helyre.

A védőnő bemutatta a helyes fogmosást a modellen. Csapatonként 1-1 fő be is mutatta.

A Fogászati vetélkedőt a 3.a osztályos tanulók csapata nyerte (Ötvösné Perge Edit of.). A 2. helyen a 4.a (Gregusné Szentgyörgyi Éva of.) és a 4.b ( Jacsó Emilné of.) tanulói végeztek. A dobogó 3. fokára a 3.b (Poczok Erzsébet of.) osztályos tanulók álltak. Jutalmuk fogápolási eszközök voltak: fogkefe, fogkrém és fogmosó pohár.

Egy-egy almát is elfogyasztottak a diákok.

Gratulálok a csapatoknak, nagyon ügyesen versenyeztek. Köszönöm a tanító nénik felkészítő munkáját és a Tímea segítő munkáját is.

Telekes Lászlóné

Alsós munkaközösség-vezető