Hívogat az iskola…

A 6-7 éves gyermekek életében óriási fordulatot jelent, hogy iskolába kerülnek.  Ebben a tanévben elhatároztuk, hogy megpróbáljuk a nagycsoportos óvodásokat folyamatosan megismertetni iskolánk közösségi életével, és a tanulás szépségeivel, ezért minden hónapban bevontuk őket valamilyen számukra is érdekes iskolai programba. Célunk az volt, hogy építsünk a gyerekek megismerési vágyára, és vonzóvá tegyük számukra az iskolai életet.

Első közös programunk az állatszépségverseny volt, amit  Assisi Szent Ferenc az állatok védőszentje tiszteletére rendeztünk októberben.

Novemberben Szent Mártonra emlékezve a Márton napi lámpás felvonuláson vehettek részt a kis óvodások is.

Decemberben iskolánk betlehemes karácsonyi műsorát tekinthették meg a gyerekek.

Januárban beülhettek a 4. osztályosok mellé az iskolapadba, és minden kisgyerek a negyedikesek segítségével egy szép téli képet készíthetett, amit örömmel és büszkén vihettek haza.

Februárban retró diafilm vetítést rendeztünk  számukra, ahol ismét a 4. osztályosok voltak a segítőink, hisz ők olvasták fel a meséket.

Márciusban „ovi-suli” napot tartottunk iskolánkban. Délelőtt a szülők számára nyílt nap volt, és megismerkedhettek a leendő elsős tanító nénikkel. Délután pedig a gyerekek a szüleikkel együtt játékos interaktív, ügyességi foglalkozásokon vehettek részt.

Április és május hónapokban is tartogatunk még meglepetéseket leendő kisiskolásaink számára.

Reméljük, hogy a kitűzött célokat elérjük, és szeptemberben örömmel lépik majd át iskolánk kapuját, már 1. osztályos tanulóként.

                                                                                        Poczok Erzsébet