Jubileumi Történelem Verseny

Intézményünk, a Széchenyi István Katolikus Általános Iskola a 2017/2018-as tanévben ünnepli fennállásának 60. évfordulóját. Ebből az alkalomból rendezett nagyszabású ünnepségsorozatnak az egyik kiemelkedő eseménye volt a „Jubileumi Megyei Történelem Verseny”.

 Iskolánk 10. alkalommal szervezte meg a versenyt a megye tehetséges és történelmet szerető diákjai számára, mely SZENT LÁSZLÓ KIRÁLY ÉLETE ÉS KORA címmel, a király trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából került megrendezésre. A versenyen – az előző évek gyakorlatának megfelelően – 3 fős csapatok indulhattak. Az idő rövidsége miatt a hagyományoktól eltérően írásbeli fordulóra nem került sor. A jelentkező iskolák csapatának e-mailben juttattuk el a felkészüléshez szükséges anyagot, mely alapján lettek a versenyfeladatok összeállítva a 2017. 10. 02 – án megrendezésre került megmérettetésre. A komoly tudást igénylő, gondolkodtató feladatok mellett szükség volt a 7 csapat kreativitására, gyorsaságára, leleményességére is. Az eredményhirdetést megelőző percekben, amíg a zsűri összesítette a pontokat és meghozta a végső eredményt, a jelenlévők közösen elfogyasztották a jubileumi óriás-csokitortát.

A tartalmas, jó hangulatú délelőttön szoros küzdelem alakult ki. Minden csapat, így a Besenyőtelki Dr. Berze Nagy János Általános Iskola,

 az egri Szent Imre Katolikus Általános Iskola,

 a füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskola,

 a Gyöngyössolymosi Nagy Gyula Katolikus Általános Iskola,

 a Káli Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola,

 a mezőkövesdi Szent István Katolikus Általános Iskola

 és a házigazda Széchenyi István Katolikus Általános Iskola

csapata oklevélben részesült. Az első helyezett, a gyöngyössolymosi csapat egy szép serleget is kapott. A diákok és felkészítő pedagógusok emléklapot és tárgyjutalmat vehettek át.

Gratulálunk a tanulók eredményeihez, és köszönjük a felkészítő pedagógusok munkáját. Köszönjük a Széchenyi Alapítványnak és iskolánk Diákönkormányzatának a verseny díjazásához nyújtott anyagi támogatást.

 

A verseny szervezői: Lőrinczné Antal Judit és Farkas Fruzsina tanárnők voltak.