A 2017-es nyári táborok összefoglalója

Az idei angliai tanulmányi útra is szép számmal jelentkeztek iskolánk diákjai. Egy csodálatos hetet töltöttünk el Anglia déli részén, valamint Londonban. Portsmouth-ben megnéztük Nelson admirális hajóját, jártunk a királyi Hajózási Múzeumban. Megcsodáltuk Dover fehér szikláit. Egy teljes napot töltöttünk a Wight-szigeten, sétáltunk a romantikus kisváros, Shanklin utcáin és a Carisbrook Castle-ból gyönyörködtünk a lenyűgöző panorámában. A londoni nap mindenki számára felejthetetlen élmény volt. Sétahajókáztunk a Temzén, fotózkodtunk a híres londoni telefonfülkéknél, sétáltunk a Regent’s Parkban és felkerestük London nevezetességeit. Az utolsó napot Brightonban, a tengerparti városban töltöttük. Élményekben gazdagon térhettek haza tanulóink!

Az utazás szervezője Bálint Ágnes pedagógus volt.  

anglia

20 alsós kisdiákunk vett részt az Erzsébet Napközi táborunkon júniusban, a vakáció második hetében. A programok között, aminek megpályázását, megszervezését és lebonyolítását két pedagógusunk – Sári Ildikó és Nagy Zsolt vállalta-, szerepelt kézműves foglalkozás, környezetszépítés, gyümölcskóstolás, kerékpáros kirándulás a Szent Vendel kápolnához, váltóversenyek, floorball-bajnokság, társasjátékozás, aerobik, bűvész show, vizes játékok az iskolaudvaron. A kötelező buszos kirándulás során felkerestük Poroszlón az ÖKO- centrumot, valamint részt vettünk egy Tisza tavi madármegfigyelésen.

Az öt nap alatt sikerült megvalósítani az Erzsébet Napközi táborok célját:  örök emléket és közösségi élményt szerezni a tanulóknak.

Erzsebet t

Iskolánk idén is megszervezte hittantáborát Mátraszentimrén. A Stella üdülőben töltött el 6 felejthetetlen napot 31 diák és 3 kísérő pedagógus, július 31. és augusztus 5. között.

A gyönyörű környezetben sokat túráztunk, felkerestük Nemzeti kegyhelyünket Szentkúton, illetve ellátogattunk Fallóskútra is.  Az üdülő területén ügyességi versenyeket és kézműves foglalkozásokat szerveztünk a diákoknak. A melegben a gyerekek a pásztói strandon eltöltött délutánon is remekül szórakoztak.

A tábor ideje alatt hitéleti tevékenységgel segítettük a gyerekek lelki fejlődését. A mindennapos ima mellett az egymás szeretete, elfogadása és segítése volt a vezérfonala a tábori életünknek. Iskolánk lelkésze Szemenyei Péter atya is eltöltött néhány napot velünk, misét tartott, énekelt, imádkozott a gyerekekkel. Ezúton köszönjük az Egri Főegyházmegyének, hogy pályázati lehetőségekkel segítette a tábor megvalósulását.

Ötvösné Perge Edit, Nagyné Deli Mónika, Nagy Péter táborvezetők

Hittant

Ahogy immár negyedik éve mindig, nagy várakozás előzte meg a másik Erzsébet táborunkat is, amelyet Zánkára szerveztük augusztus13 –18 között.

Hétfői programjaink: kincskereső verseny, ugrálás az óriás trambulinon, majd gokartozás és biciklizés akadálypályán. Ebéd után végre strand, csúszdázás, majd pihenésképpen Honfoglaló vetélkedőn való részvétel. Az estét az éjszakai akadályverseny zárta.

Kedden kettévált a csapat, a kicsikkel a Digitális Varázslóképzőbe mentünk, ahol programozni tanultak, robotot irányítottak, a nagyokkal pedig a Kalandparkba, ahol a kihívások kipróbálásának feltétele minimum elvégzett 5. osztály, és 150 cm volt. Délután sétahajózni mentünk, majd vissza a strandra, ahol még egy vizes vetélkedőbe is beneveztünk.

Szerdán reggel sárkányhajózással indítottunk. Majd az Aranyalma című programra, mentünk, ahol lehetett papírt meríteni, szitanyomással képet készíteni, gyöngyöt fűzni, papír-virágot készíteni, bőrözni, és gyertyát önteni. Délután a strandolás mellett a tűzoltók, mentők, rendőrség, egész napos bemutatóját láthattuk, a tűzoltó autóból időnként “meglocsolták” a fürdőzőket. Volt motor szimulátor, testfestés és csocsó bajnokság is.

Csütörtökön Tapolcára utaztunk vonattal megnézni a csodálatos Tavas barlangot. A barlangi csónakázást megelőzte egy profi tájékoztatás, kúszófolyosó, és 3D filmvetítés. Délután lehetőség volt egy utolsó pancsolásra a Balatonba és a kikötőbe még egy sárkányhajózásra. Este az altáborzárón jutalmakat kaptak a gyerekek, a központi táborzárón pedig ismét óriási bulival búcsúztunk.

Úgy gondoljuk mindenkinek nagyon tartalmas és élvezetes volt ez a hét, nekünk, kísérőknek is. Ezúton is köszönjük az iskola Alapítványának és a Diákönkormányzatnak a támogatását.érkezéskor(1)

Bata Teodóra, Gregusné Szentgyörgyi. Éva, Lőrinczné Antal. Judit, Tóth Tünde táborvezetők