Őszi hitéleti programok

Táskaszentelés:

A tanév kezdetén, 2017. szeptember 10-én ünnepélyes táskaszentelésre került sor a templomban. A jelenlevő gyerekekre, szüleikre és a nevelőkre Isten áldását kérte Szemenyei Péter atya. Beszédében hangsúlyozta, hogy a gyerekek feladata a tanulás, a szülőké pedig, hogy ennek feltételeit megteremtsék, amiért a gyermekeik hálával tartoznak nekik.

Szentírás vasárnapja:

Szeptember utolsó vasárnapja a Szentírás vasárnapja. Ebből az alkalomból a vasárnapi szentmisén Bozsik Gabriella, 5. a osztályos tanuló elszavalta Gárdonyi Géza: Írás a Bibliába című versét, majd Szemenyei Péter atya megszentelte a jelenlevők Bibliáit.

Ministráns találkozó:

Október 7-én, Rózsafüzér Királynőjének ünnepén közel ezer fiatal gyűlt össze az egri Bazilikában a tizedik Egyházmegyei  Ministráns Találkozón. Az esemény vendége Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek volt, aki a szentmisét is tartotta.

Az iskolánkból 12 diák vett részt az eseményen. A szentmise után csoportfoglalkozáson vettek részt a gyerekek. A találkozó különlegessége volt, hogy a résztvevők az Érseki Palota udvarán élő rózsafüzért alkotva együtt imádkoztak Máriához, Jézus édesanyjához.

 

 

 

Rózsafüzér kiállítás:

Október a Szűzanya hónapja, a rózsafüzér imádkozás kiemelt ideje. Ebből az alkalomból rózsafüzér kiállítást rendeztünk az iskolában, melyet egész hónapban meg lehetett tekinteni. Az előző tanévben a gyerekek saját kezűleg készítettek rózsafüzéreket, az idén pedig felkerestük egyházközségünk tagjait, akik saját rózsafüzér gyűjteményükből ajánlottak fel néhány különlegesebb darabot. Köszönettel tartozunk Hegedűs Terike néninek, Menyhárt Jánosné Marika néninek és Zele Ferencné Évike néninek.

Szent Erzsébetre emlékeztünk:

November 17-én az alsó tagozatosok megtekintették Jankovics Marcell Rózsás Szent Erzsébet című dokumentumfilmjét. Ezzel a filmmel emlékeztünk meg a szolgáló szeretet példaképéről, Árpád-házi Szent Erzsébetről.