Felsőtárkányi bakancsos túra

A tanév első túráján 8 és fél km-es távot járt be kis csapatunk. A körtúra útvonala a következő volt: Felsőtárkányi tó, Barát-rét, Bujdosó-kő, Felsőtárkány. A festői szépségű tó környékén még zöld színekben játszottak a fák, de a napsütés már egyértelműen megmutatta: bizony, itt az ősz! Egy kis tízóraizás után nekivágtunk utunknak. A legszemfülesebbek észrevettek egy szalamandrát is, aki szép komótosan igyekezett elbújni előlünk az avarba. DSC04618

Rövid kaptató után felértünk arra a kilátópontra, ahonnan elénk tárult az egész falu, közvetlen alattunk pedig ott csillogott a tó. Kellemes gyaloglás után a túra legnehezebb szakasza következett: át kellett kelnünk egy jól felázott, pocsolyás szakaszon. Csúsztunk jobbra-balra, kapaszkodtunk bokorba, fűszálba, de mindenki sikeresen és jó sárosan átjutott az akadályon. A Barát-réten átkelve pedig megtapasztalhattuk, hogy mennyivel melegebb van a réten, mint a fák alatt az erdőben. Majd megcsodáltuk a Bujdosó-kő csupasz szikláját az alatta csörgedező patakkal.

DSC04644    Ezután jött a túra izgalmasabb része: a szép nagy őzlábgombák megtalálása és begyűjtése. Nagy öröm volt felfedezni egy-egy szép példányt! Julika tanár néni tanácsára többen el is készíttették otthon anyukájukkal. Az út végén megpakolt szatyrokkal érkeztünk vissza Felsőtárkányra. A tó melletti játszótéren a gyerekek kipróbálták az új játszóteret, a csúszó pályát. Ügyes és kitartó volt mindenki, külön dicséret illeti a három kis elsőst, akik derekasan helyt álltak. Bízom benne, hogy októberben még többen jöttök velünk, és egy kis pénteki eső nem ijeszt majd el senkit, úgy, mint most.

                                                                                   Tóth Tünde

   tanárnő