“Pénz7”

Iskolánk ebben az évben először csatlakozott március 5-e és 9-e között a tanulók pénzügyi ismereteinek bővítését szolgáló,  „Pénz7 elnevezésű tematikus európai programsorozathoz. A program és a szervezők kiemelt célja a pénzügyi és gazdasági tudatosság megalapozása már fiatal korban. Idén a megtakarítások és a pénzügyi tervezés alapkérdései képezték a foglalkozások témáját, melynek fő mottója: „Okosan  a hitelekről” volt.

A témahét keretében minden felső tagozatos osztályban néhány tanóra keretében került sor gazdálkodási, pénzügyi ismeretek átadására, melyhez a programsorozat szervezői színvonalas segédanyagot bocsátottak rendelkezésünkre. Alsó tagozatban a téma nehézsége miatt korábbi évek feladatsoraiból válogattunk, melyeket alsó tagozatos kollégáink dolgoztak fel a gyerekekkel közösen.

Március 8-án, délután az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium Gimnázium és Kollégium közgazdasági szakmacsoportjának három tanára tartott foglalkozást iskolánk 7. és 8. osztályos tanulóinak. A gyerekek igen aktívan és érdeklődve vettek részt a csoportmunkában. Sok, a témához kapcsolódó alapfogalommal ismerkedhettek meg. Egy fiktív történet alapján a szükséglet és igény témakörét dolgozták fel. Ezúton is szeretnénk megköszönni a hangulatos, tartalmas délutánt a kolléganőknek!

Nagyné Deli Mónika

tanárnő