Szeptemberben történt

Az idei tanév is mozgalmasan indult a Széchenyi István Katolikus Általános Iskolában.

Szeptember 24-én a hagyományokat követve Szentmisével emlékeztünk meg Szent Gellértről, a mártírhalált halt püspökről, aki Szent Imre herceg nevelője is volt. Szent Gellért a katolikus iskolák védőszentje, minden évben megünnepeljük halálának évfordulóját, amely egyben a mennyei születésnapja is. A Szentmise után a DÖK tagjai a templomban megkoszorúzták Belon Gellért, egykori pécsi püspök, Füzesabony szülöttjének emléktábláját. Ezen a napon a Szentmise után iskolarádiós műsorban hallhattak a diákok Szent Gellért püspök, valamint iskolánk névadójának, Széchenyi István életéről egy-egy rövid ismertetőt. A műsorban elhangzottak adták az alapját a délutáni vetélkedőnek, amelyen az osztályok 3 fős csapatai vettek részt. Ezen a napon kapták meg iskolánk új tanulói és tanárai az iskola jelvényét, melyek feltűzésében a DÖK tagjai segédkeztek.

Szeptember 27-én a Kutatók Éjszakája programjain vettek részt 7. évfolyamos diákjaink, akik látványos kémiai kísérleteket tekinthettek meg az Eszterházy Károly Egyetemen. Délután a 8. osztályos diákok szintén a Kutatók Éjszakája keretén belül meghirdetett Pályára Fel! című programjaira látogattak el. Gyárlátogatáson is részt vettek ZF egri üzemében.

Szeptember 28-án az elsőáldozásra készülő tanulóinknak hitoktatóink Pál atyával kerékpártúrát szerveztek Mezőtárkányba. A túra után a plébánia udvarán sorversenyben ügyeskedtek a diákok, majd a szülők által elkészített ebéddel várták őket. Az ebéd után a vendég kispapokkal beszélgethettek a gyerekek.