Határtalanul!

Határtalanul!

 

Történelmi emlékhelyek és földrajzi érdekességek felkeresése a Felvidéken

 

A Széchenyi István Katolikus Általános Iskola hetedikes tanulói június 4-én ismét útnak indulnak. A Határtalanul! pályázati program keretében öt napot töltünk a Felvidéken, ahol felkeresünk a magyar történelemhez kapcsolódó helyszíneket és a különböző tantárgyakhoz kapcsolódó természeti értékeket.

A nemzeti összetartozás napján koszorút helyezünk el Kossuth Lajos rozsnyói szobránál, és meglátogatunk egy magyar iskolát is. A továbbiakban tiszteletünket tesszük a késmárki evangélikus templomban található Thököly Imre, illetve a kassai Szent Erzsébet székesegyházban nyugvó II Rákóczi Ferenc síremlékénél. Két túrán végigjárjuk a Szlovák-paradicsomban a Hernád-áttörését és Ótátrafüredről indulva a tarpataki-vízeséseket. Megtekintjük az Andrássyak betléri kastélyát, Kassa történelmi belvárosának nevezetességeit. Ellátogatunk a tudományokból, művészetekből és történelemből ismert személyekhez kapcsolódó helyszínekre, mint Gerster Béla, Dr Szontágh Miklós, Márai Sándor, Bethlen Gábor, Bocskai István, Steindl Imre.

A felkészítő órákon a tanulók tájékoztatást kaptak az úttal kapcsolatos tudnivalókról. A második órán egy 10 kérdésből álló totón ellenőrizhették felkészültségüket.

A pályázat keretében 55 435 Ft/fő támogatásban részesültek a tanulók.