A Fatimai Boldogságos Szűz Mária

A Fatimai Boldogságos Szűz Mária

Egy kis filmnézéssel egybekötött szorgalmi feladatra hívtuk iskolánk diákjait május 13-án, a fatimai Szűz Mária-jelenések évfordulóján.

103 évvel ezelőtt, 1917. május 13-án jelent meg Szűz Mária három gyereknek, akik pásztorok voltak. Lúciának (10 éves), Ferencnek (9 éves) és Jácintának (7 éves). A helyszín Portugália volt, Fatima település közelében. Mária beszélgetett is a gyerekekkel, és kérése is volt hozzájuk.

A feladat részeként arra kértük az alsó tagozatos gyerekeket, hogy az általunk megosztott mesefilm megnézése után rajzolják le, hogy melyik rész tetszett nekik a legjobban a történetből.

A „felsősök” számukra testhezállóbb feladata az volt, hogy öntsék szavakba, hogy az általuk megnézett videóból melyik rész tetszett számukra a legjobban, mi az, ami igazán megragadta őket a történetből. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy miért azt a részt választották?

A munkák elkészítésére egy hét állt rendelkezésükre.

Az alábbiakban a beérkezett munkákból adunk ízelítőt.

Fatima csodája

 „Engem az a jelenet ragadott meg a legjobban, amikor a polgármester úr a gyerekeket börtönbe záratja. Ez egyszerre volt nagyon szomorú, megható és tanulságos is.

Szomorú: Hogyan lehet gyermekeket börtönbe zárni? A polgármester szívtelen ember és nem hisz az ártatlan gyerekeknek.

Megható: A bűnözők először kinevetik a gyerekeket, majd a cellában együtt imádkoznak. A raboknak is vannak érzéseik és ők is hittek a Madonnában.

Tanulság: A hit által még a bűnös, romlott emberek is megváltozhatnak, és az életük jobbá válhat.”