Kerékpáros Iskola Kupa – városi forduló 2023

Lezajlott iskolánkban a Kerékpáros Iskola Kupa városi fordulója, melyet 2023. március 31. napján tartottunk, a Füzesabonyi Rendőrkapitányság szervezésében. A versenykiírás szerint a megmérettetésen csak az 5-8. osztályos általános iskolás korosztály vehetett részt, ez a versenyév december 31. napjáig betöltött 11. életévet és még be nem töltött 15. életévet jelent.
Eredetileg együtt került volna megrendezésre a „Ki a mester kétkeréken” versennyel, de finanszírozási problémák miatt azt a kiírást törölték.
A közlekedési ismeretek szakkör tagjai vettek részt a vetélkedésen. Közülük is azok, akik vállalták ezt, hiszen többen még kezdők a nagyon komoly kihívást jelentő ügyességi pályán. Sajnos voltak, akik betegség és egyéb elfoglaltságuk miatt maradtak távol. Akik eljöttek, minden tiszteletet megérdemelnek, mert tudásuk legjavát adva küzdöttek – mind az elméleti tesztlapok kitöltésénél, mind pedig az ügyességi pályán – a helyezésekért, a vármegyei döntőbe való bekerülésért. A versenybírók a helyi kapitányság közlekedési osztályának rendőrei voltak, akik nagy szakértelemmel végezték munkájukat és a verseny végén elismerően szóltak a diákok teljesítményéről.

A verseny végeredménye a következő lett:
1. helyezés: Varga Ábel 5.b
2. helyezés: Németh Gergő 6.a
3. helyezés: Helli Zoé 6.a

Elismerés illeti a többi versenyzőt is, név szerint Kiss Ákos 6.a, Eperjesi Balázs 4.a, Marót Miklós 5.b, Forgács Kristóf 5.b és Miklós Bence 4.a osztályos tanulókat.

A városi fordulót követően rendőrkapitányságonként 1 csapat nevezhető a vármegyei döntőre. Csak azon csapatok nevezését fogadják el, amelyekben 1 fiú és 1 leány tanulót indítanak a fenti korkiírás szerint.

Így iskolánkat (egyben a Füzesabonyi Rendőrkapitányságot) a Varga Ábel – Helli Zoé összeállítású csapat képviseli a 2023. április 14. napján megrendezésre kerülő vármegyei döntőn.

Nagy István
fizika-technika szakos tanár
szakkörvezető

Kattintson a galériában lévő képek megtekintéséhez!