„Ki a mester két keréken?” Országos Döntő Eger

„Ki a mester két keréken?” Országos Döntő Eger

2022. június 7. és június 9. között rendezték meg Egerben a „Ki a mester két keréken” közlekedési verseny országos döntőjét, melynek a Hotel Eger & Park szálloda adott otthont. A versenyen minden megyéből egy csapat, egy-egy 10 és 12 év közötti fiú és lány tanuló vehetett részt, akik KRESZ elméleti és kerékpáros ügyességi feladatokban mérték össze tudásukat.
Természetesen az, hogy ki képviseli az adott megyét az országos döntőben, egy előválogató versenyen, a megyei döntőn dőlt el. Ezen a vetélkedőn Heves megye kapitányságainak képviseletében Egerből, Hatvanból, Hevesről, Gyöngyösről és Füzesabonyból indultak csapatok. A megyei döntőt az előző évekhez hasonlóan a füzesabonyi Széchenyi István Katolikus Általános Iskola tanulói nyerték meg. Ebben a tanévben Helli Zoé és Varga Ábel volt a legjobb, így Heves megyét ők képviselhették az országos megmérettetésen.
Elmondhatjuk, hogy az egri országos döntőben is kiválóan teljesítettek iskolánk diákjai, akik mind a tesztlap kitöltésében (elméleti verseny), mind pedig a komoly kihívást jelentő ügyességi pályán kitettek magukért.
Az országos döntőn a következő eredményeket érték el a nemrégiben elhalálozott felkészítő pedagógus kollégánk, Szabó János tanítványai:
Lány egyéni összetett: Helli Zoé 5. hely
Fiú elméleti verseny: Varga Ábel 1. hely
Fiú egyéni összetett: Varga Ábel 2. hely
Csapatban Heves megye csapata: 3. hely
Ezzel a kiváló eredménnyel Varga Ábel jogot szerzett arra, hogy tagja legyen a Magyarországot az Európa Bajnokságon képviselő négy főből álló csapatnak, melyet a nyár folyamán Horvátországban rendeznek majd meg. A csapatot az országos versenyen első és második helyezést elért lány és fiú tanuló alkotja.

Füzesabony, 2022. június 9.

Nagy István
reál munkaközösség vezetője
kísérő pedagógus

Kép forrása: police.hu